Blog Sakinleri

20 Ekim 2012 Cumartesi

Buharlı Ütülere Ütü Suyu

 Başlığı yadırgamış olabilirsiniz ama biliyorsunuz ki;ütü,deterjan,temiz ve bakımlı görünmek için çok önemli.Evimizde buhar kazanı olan,buharlı ütü kullanıyoruz .

 Bu ütülerin normal ütülere göre bir çok artısı var;şimdi tek tek saymayacağım ama ütü yapmayı kolaylaştırdığı bir gerçek.En azından oflaya puflaya ütü mü demiyorum.Vakti gelince iki pıs bir pof :)Çabucak bitiyor ütüler.Tabi ütülenecekler gömlek,pantolonsa yine durum aynı.Orasıydı,burasıydı derken vakit geçiyor.

Bu ütülerde kireç birikimi olmaması için içme suyumuzdan kazanına dolduruyorduk.Ama geçen gün realde ütü suyu yazısını görünce hemen okudum üzerini,attım sepete.Koca şişenin fiyatı 1.75di sanırım.Ama bakmayın şişenin büyüklüğüne zira bir kazanı ancak dolduruyor.Tabi ütünüzün buhar kazanı daha minikse o ayrı.


Dionize su falan varmış vs o beni ilgilendirmiyor :)Buhar kazanında kireç birikmesini önlüyormuş ya en önemli yanı bu :)Altı üstü ütüye su almış ne yazmış bu kadar demeyin,kıyafetleri mahveden ne ütüleri çöpe yollamışlığım var :)Demem o ki ben kullandım,sevdim.Aklınızda böyle bir ürün denemek varsa realde mevcut.Sizin başka yöntemleriniz varsa onları da yazın olur mu.

9 yorum:

  1. aynı ütüyü kullanıyoruz bende çok rahat ettim hernekadar ütü yapmayı sevmesemde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası ben de pek sevmem ama bu ütü gerçekten çok rahat :)

      Sil
  2. Ben kullandim bu utu suyunu canim ama memnun kalmadim.utulerken insanin gozlerini yakiyor.bi iki yil oldu heralde kullanali.simdi farkliysa bilmiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ben de hiç yanma yapmadı canım belki içeriği değişmiştir ya da hassasiyeti 0 gözlere sahibim :)Acaba hangisi :)

      Sil
  3. ütülerken gözlerini yakan şey terledikçe deri yoluyla vücuduna girecek ve boş yere toksik madde almış olacaksın..aslında işe yarar bi şeye benziyo ama sağlıklı olması bence daha önemli..
    keşke bunun bitkisel olanı olsa..ben boş oda spreyi kutusuna su dolduruyorum ve ütüleyeceğim şeyi önce nemlendiriyorum,sonrada buharın sıcağıyla dümdüz oluyo..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın en önemlisi sağlıklı olması.İçeriğine baktığımda dionize su olması beni çekmişti.Gerçekten keşke bitkisel olanı da yapılsa,sadece bunun değil kullandığımız tüm ürünlerden zararlı kimyasallar arındırılabilse :)Ama buharlı ütüler gerçekten büyük kolaylık,uğraştırmadan kırışıklıkları açmak süper .

      Sil
  4. Merhaba ütünüzden memnunmusunuz...sakıncası yoksa modelini öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucum merhaba.Ben de annem de memnunuz.Kırışıklıklarla uğraşmadan ütü yapabilmek bile insanı mutlu ediyor.Ütü süresi kısalıyor bir kere,yok öyle saatlerce orasıydı burasıydı.Tabi pantolon vs gibi ince iş gerektiren kıyafetler için yine az çok uğraşmak lazım ama normal ütü mü bu mu dersen hiç düşünmeden bu derim.MarkasıAlalı bir kaç yıl oluyor üzerinde tek yazan Delonghi google amca da aratınca yeteri kadar veri bulabilirsin canım.Sevgiler ;)

      Sil
  5. merhaba blogunuzu keyifle izliyorum ve sizi kendi sayfama davet ediyorum
    beyenirseniz de izleminizi arzu ederim tabi:)

    sevgiler

    http://burcinkuran-wonderlust.blogspot.com/

    YanıtlaSil