Blog Sakinleri

20 Şubat 2013 Çarşamba

Motor Taktır O zaman

 
 Oldum olası dolmuşları severim.Benim için stres topu gibiler.Kısa mesafeye de gidecek olsam muhakkak gülünecek bir şeyler yaşanır.Hele yok mu;"Çökün,Çökün" durumu ...
Kahkaha atmamak için zor tutuyorum kendimi,inananın :)Arkadan vermeyen var mı?Var mı üstünü almayan?Ablacım yanaşın,sıkışın,haydaaa polis abi eğilsene iki dakka,ablacım eğil ama yaaaa cümlelerini duymaya o kadar aşinayız ki,dolmuşçu sessiz biriyse bir terslik var edasıyla etrafı süzmeye koyuluyoruz.Bir de tribe girenler var ki dolmuşta,anlamak mümkün değil.Herkes çöksün ben çökmem,elden ele para vermem,amca kokuyor yanına oturmam...

Geçenlerde dolmuştayız yine,amca oturmuş en öne;baya iri,kilolu bir amca.Hemen hemen aynı yaşlarda teyze bindi,amcanın tepesinde;öğrenci başı bekleyen yaşlılar gibi inatla dikiliyor.Amca da bir o kadar umursamaz.Teyze en sonunda öfledi ,pöfledi amca dayanamadı kalktı.

Tam olay tatlılıkla çözüldü derken,teyze başladı söylenmeye;

-İnsan bir yer vermez mi?Kadınım ben,azıcık kibar ol da arkaya geç ne var!
-Ben de yaşlıyım,neden yer vereyim ,arka da boş,geç otur!
-Şuna bak,hala cevap veriyor,utanmaz adam,sen git arkaya geç!
-Yok canııııım!?
-Canın yoksa motor taktır!!
-Kem,küm,xsfshfdgdhjgakljsjşla!!!!Eror!Eror!

İşte tam da bu cümleden sonra ben de film koptu :)Başladık gülmeye tabi,herkes amcayla teyzeye odaklandı.Çok şükür kavga büyümeden amca indi gitti de, biz de rahata erdik.Teyze Panter Emel gibi,her an amcanın üstüne atlayacak diye koktuk,mazallah :)

Hayır şimdi dolmuşta böyle neşeli,ağız kulaklarda seyahat edebiliyorken,neden otobüslerde üst üste,pis kokular eşliğinde,şoför asabiyetine bağlı fren ve frene odaklı "şoför amca  kafam kapıya şıkıştı" repliklerini söyleme tehlikesinde seyahat ediyoruz ki ? :)

18 yorum:

  1. :D Motor taktır dedikten sonra söylenecek söz kalmamış. Teyze koparmış.. :D

    Bu saatte ilaç gibi geldi yazın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten öyle oldu,amca dut yemiş bülbüle döndü :))

      Sil
  2. Teyze noktayı koymuş ya hahah:) Akşam akşam çok güldüm :):):)

    YanıtlaSil
  3. adam hem yer vermiş hem de laf işitmiş yazık walla :)) ben de tek tek oturma olayına çok kılım şu minibüslerde amasya bardağı gibi diziliyolar.haa bide telefonda bağıra bağıra sevgilileriyle kavga edenler de var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sorma.Teyze cevval çıkınca...Amasya bardağı :))Annem de süphaneke boncuğu der :)

      Sil
  4. Leblebi deneyi de beni kopardı :))

    YanıtlaSil
  5. Canım yazına çok güldüm, uzun süredir ayakta dolmuşa binip çökme olayı yaşamadım:) Şuan İzmit te oturuyorum, burdada İstanbul dada yaşamadım..Doğma büyüme Ankara lı biri olarak eski günlerim aklıma geldi birden, nostalji yaşadım...Bende o mavi dolmuşları severdim ama şimdi İstanbul da sarı dolmuşlar favorim, özellikle Bağdat caddesi hattında çalışanlar, nasıl gaza basıyorlar uçuruyorlar adamı anlatamam, inan taksiye bin daha yavaş gidersin, her şoför F1 kaptan pilot kıvamında, inan o derece yetenekli, diyorum bu sefer kurtaramaz çarpacak ,adam gene ani bir hamle ile çarpmıyor, İstanbul'lu alışkın kılını kıpırdatmıyor, arada bir Kadıköy hattında turistlere denk geliyorum korkudan gözlerini portlata portlata bir hal alıyorlar...İstanbul dolmuşlarıda zevklide memur kenti Ankara nın havası başka, hele hele domuştaki en ufak olaydan anında parlamaya hazır, hemen haktan adaletten gam vuran tipik düz memur teyze ve amcalar var yaaa çok tatlılar..:)seviyorum politik Ankara insanını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de allahtan hep oturuyorum yoksa çökmem arkadaş :))Hayır çöksem bile gülmekten tuhaf bir hale bürünürüm orada,olmaz yani.O İstanbul'un dolmuşları yok mu,jet misali gerçekten.İnsanın içi dışına çıkıyor yahu.Bir de orada dolmuşa dolmuş değil,minibüs deniyor daha klas :))

      Sil
  6. Allah iyilik selamet versin sana, sabah sabah güldürdün :-) Dolmuşlar böyle hemde rahat. Otobüsleri bende sevmiyorum ama kullanmak zorundayım. Halk otobüslerinde saygı neredeyse yok, şoförler ve muavinler insan taşıdıklarını unutuyorlar. Belediye otobüsü bizim şehirde biraz rahat, fakat saatler sık sık değişir kaçırır dururuz, durağa bir adım kalsa bile beklemez haydi yallah basar gaza gider. En saygılı dolmuşlar yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin amin hepimize :)Otobüslerde arkaya ilerleye ilerleye sıkış tepiş yolculuk yapıyoruz.Saygı şöyle kalsın,adam yolcuyla kavga ediyor.Dolmuşlarda diyalog kısıtlı olduğundan saygı da zoraki hal alıyor :)

      Sil
  7. çok eğlenceli ya:)koptum okurken
    leblebili karikatüre bayılıyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  8. :D:D ay ben olsam gülmekten çatlardım :D
    ben de severim dolmuşları ama ayakta olursam
    böyle komik yazılar benden de çıkıyo
    çok düşmüşlüğüm vardır çokkk:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanaklarım acıdı kasmaktan :)Yazmalısın mutlaka sonradan okuyunca keyifli oluyor,tabi yaşaması ayrı macera da...

      Sil