Blog Sakinleri

14 Kasım 2014 Cuma

Doğumgünü Sonrası Gelişmeler,Kız isteme ve Söz




   Eylül ayı benim için özeldir.Hem doğduğum ay olduğu için hem de sonbaharın büyüsünü hissedebildiğim için.Sararmış yapraklar,hafif esen rüzgar...Bu sene Eylül'de de beklenen evlenme teklifini almış oldum :).
kızisteme,çeyiz,nişan,sözçiçeği,evlilikhazırlığı,
 
   Dile kolay 5 (hatta hali hazırda 6'ya az kalmış ) sene  nasıl çabuk geçmiş,biz birlikte ,büyümüşüz bilemiyor insan.Dönüp arkaya bakınca ne mutluluklar,ne kavgalar,ne çekişmeler,hırçınlıklar var.Hele ki iki ayrı şehirde olunca her şey biraz daha zorlaşıyor.Ama yine de her şeye ve herkese rağmen birbirimizden hiç kopmadan,zaman zaman küserek,kavga ederek te olsa  bunca zamanı geride bırakmışız.
kızisteme,çeyiz,nişan,sözçiçeği,evlilikhazırlığı,
     Uzun süre ilişki yaşayanlara benden tavsiye;en zor dönem emin olun askerlik dönemi.Ben de erkek arkadaşım da o dönemi atlattık ama nasıl atlattık gelin bir de bize sorun.Neyse efendim; okuldu,mezuniyet'ti,iş arayışıydı,işe başlamaktı,askerlik'ti derken bir de baktık her şey gelmiş geçmiş;kız isteme faslına kadar yol almışız :)

   Unutmadan elbise seçimimi ForeverNew'den yaptım ve çok memnun kaldım.Siz de benim gibi sade,şık ve kaliteli bir şey arıyorsanız bakmanızı öneririm.
kızisteme,çeyiz,nişan,sözçiçeği,evlilikhazırlığı,

    Yalnız o nasıl bir stresmiş,nasıl heyecanmış anlatılmaz yaşanır.İnsanın eli ayağı birbirine dolanıyor,inanılmaz gergin oluyorsunuz.Ama erkek tarafı eve giriş yaptığı an itibariyle öyle bir rahatlama geldi ki bana anlatamam.
  Ben rahatladım derken,bu sefer evdekiler strese başladı.Annem yemek,ağırlama telaşında;ki bir de ilk ve tek çocuğunu verecek ,hem hüzünlü hem heyecanlı.Yengem,teyzem,kuzenim bir yandan her şeye yetişmeye çalışıyor...
kızisteme,çeyiz,nişan,sözçiçeği,evlilikhazırlığı,

    Vakit o sırada nasıl geçiyor hiç anlamadım.Bir de baktım içeride Allah'ın emri anılmaya başlamış,ve "gençler anlaşmış,bize de hayırlısı olsun demek düşer" sözü söylenmiş bile .Hemen eller öpüldü ve beklenen an adım adım yaklaşıyordu :)
kızisteme,çeyiz,nişan,sözçiçeği,evlilikhazırlığı,

   Kahveler yapıldı(makinaya hiç gerek yok,iki cezve fazlasıyla yetiyor),en sona damat kahvesi bırakıldı.Bizim ailede damat çok seviliyormuş onu anladım,annem bile tuz koymayın damadıma diyerek bizi frenlemeye çalıştı ama yine de adettir,o kahve içilir ;bir kaşık tuz ekledim ve götürdüm.
 
   Yalnız Damat Bey kendini en kötüsüne nasıl hazırladıysa ;telvesine kadar içti hazırladığım tuzlu kahveyi :)Tabi benim gözüme böylelikle bir kez daha girmiş oldu.

  Sonrasında yüzükler takıldı,kurdele kesildi,herkesle ayrı ayrı fotoğraf çekildi derken hayatımın en özel günlerinden biri böylece geride kalmış oldu.
kızisteme,çeyiz,nişan,sözçiçeği,evlilikhazırlığı,
 
   Bakıyorum da nasıl çabuk geçmiş vakit.Darısı tüm sevenlerin başına diyerek güzel yorumlarınızı bir de maşşallahlarınızı bekliyorum.Allah bu mutluluğumuzu hiç bozmasın inşallah.

  Bundan böyle anlaşıldığı üzere blogta sıklıkla çeyiz alışverişi,nişan,düğün hazırlığı gibi başlıklar altında yazılar göreceksiniz.Bu süreçte sizin de fikir ve yardımlarınıza ihtiyacım olacak.
kızisteme,çeyiz,nişan,sözçiçeği,evlilikhazırlığı,

   Nişanımız Ankara'da olacak ve şimdiden davetiye,dış çekim için fotoğrafçı,nişan kıyafeti vs. arayışına başladım.
  Sevgilim İstanbul'da yaşadığı için bizim için bundan sonrası Ankara-İstanbul arası git gel yaparak geçecek.
kızisteme,çeyiz,nişan,sözçiçeği,evlilikhazırlığı,
    İsteme çiçeğinizi siz de benim gibi saklayıp kurutmak ve sonrasında değerlendirmek istiyorsanız eğer;ters çevirip üzerine saç spreyi sıkıyoruz,kurumasını bekliyoruz.

Tekrar etmekte fayda var; darısı tüm bekarların başına ...


10 yorum:

  1. Allah tamamına erdirsin ve mutluluğun hiç bitmesin :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler.Amin inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Mutluluklar dilerim, her şey çok güzel görünüyor, maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Darısı tüm isteyenlerin başına inşallah

      Sil
  4. Allah tamamına erdirsin hayırlı olsun... Bende beklerim http://eylullegel.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,hemen geliyorum bakmaya :)Amin ,inşallah

      Sil
  5. Allah tamamina erdirsin insallah. Mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,inşallah sonuna kadar böyle devam eder.Amin...

      Sil
  6. Mutluluklar diliyorum. Allah tamamına erdirsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin,darısı tüm bekarların başına inşallah :)

      Sil