Blog Sakinleri

8 Aralık 2012 Cumartesi

Mis Kokulu,Bol Şifalı Kış Çayı Tarifi

 Havalar Ankara'da buz gibi.Üşütmemek,hastalanmamak elde değil.Ülkemiz çetin kış dönemine girmek üzereyken bağışıklık sistemimizi güçlendirmek lazım.Zencefilin ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur.Yemeklere,içeceklere rendelendiği gibi direk dilimleyerek çayını yapabiliyoruz.

 Ama unutmayın,çok ince ve yalnızca 4-5 dilim kesin ki çayınız acı olmasın.(fotoğrafta mevcut)Elmayı da dilimleyip ya da sadece kabuğunu atabilirsiniz.Tarçını üçe dörde kırıp minik bir parça atıyoruz.Karanfil resimdeki kadar.Ihlamur miktarı tamamen isteğe bağlı.Tabi çayın içine daha şifalı bir dolu şey karıştırılabilr.(kuşburnu,portakal,adaçayı...)



 Bağışıklık sistemi için en güzel bitkilerden biri olan zencefil,bu kış bol bol tüketilmeli.Ihlamur,elma,tarçın ve karanfili sayfalarca övsem yetmez.Her biri karşınca ve güzelce kaynatılınca da şifa dolu bir kış çayı oluyor.Kaynatmak istemeyenler bitkileri demliğe koyup kaynamış suyu üzerine döksün,7-10 dk demlendirip içsin.Bu arada zencefil kilo fiyatı yaklaşık 8 lira.Resimdeki gibi iki adet aldığınızda iki lira bile ödemiyorsunuz.Hem uygun fiyatlı hem bol şifalı.

 Tadını sevmeyenler olursa bir miktar bal ekleyerek çaylarını tatlandırabilirler.Limon severler de bolca sıksın içine.Tarifi benden ,içmesi sizden.Hepinize şifa olsun ;)

*******ÇEKİLİŞLERİME KATILMAK İÇİN BLOĞUN SAĞ KÖŞESİNDEKİ RESİMLERİ TIKLAMAYI UNUTMAYIN*******

6 yorum:

  1. oh kendıne ıyı bakıyorsun cınım maşallah hasta olma ya afıyeT olsun zaten zar zor ıyıleşiyor ınsan bu havada bugunde buz gıbıydı esıyordu sabahdan berı haWa bende ılık suyun içine bol bol zencefil bal karıştırır içErim boğazımı yakıyor ama olsUn kırgın hiSsettıgm donemleRde güzel yönTem....

    YanıtlaSil
  2. Deniycrm bu tarifi,teskler cnm:)

    YanıtlaSil
  3. tarif için tşk cnm.
    zencefilin faydasını çok duydum ama denemedim henüz. acıysa içemem sanırım.

    YanıtlaSil
  4. Hastalıktan korunmak için birebir.. Eve gidip hemen yapıcam. Teşekkürler tarif için =)

    YanıtlaSil
  5. çayda zencefil varsa, hastalıktan hiç korkma zaten. sadece ayarını iyi tutturmak lazım fazla kaçarsa acı olabiliyor.

    YanıtlaSil
  6. Ben de yapıyorum bu çaydan ama tarçın koymuyorum hiç. Bir de bazen elma değil de ayva ile yapıyorum. Çay demlendikten sonra da 1 kaşık bal ekliyorum, harika oluyor :)

    YanıtlaSil