Blog Sakinleri

30 Aralık 2012 Pazar

Yeni Yıla Hazırlık:Torpil Tatlısı,Çikolatalı Pasta

dıy-kendinyap-doityourself--ilginçfikirler-amazing-diy-torpiltatlısı-çikolatalıpasta

 Canım arkadaşım elf kızı sağ olsun,saatlerce bana yardımcı oldu ve sonunda yeni yıl tatlılarımı hazırlayabildim.O olmasaydı mümkün değil bitiremez,yarına hala hazırlık aşmasında olurdum :)Böyle güzel arkadaşlara sahip olmak ne hoş.

 Siz de benim gibi yeni yılı akrabalarınızla ya da evde geçirecekseniz,lezzetli ikramlar yapmadan olmaz.Tatlılar,tuzlular,börekler,pastalar yenilecek,2012'nin son kalorileri de alınarak,dinç olunacak.Yine de siz siz olun geç saatlere kadar dolu dolu yemeyin,ne olur ne olmaz,sağlığımıza dikkat edelim.Tatlımızın ismi;torpil tatlısı.

Google amca sağ olsun,İzmir'de Meşhur olduğunu söyledi.İzmirliler ne kadar sever,orada yapılışı nasıldır bilmem ama bizim tarif pek leziz.Oldukça hafif,bir o kadar da enfes.Tarife ulaşmak için tık tık

 Gelelim pastamıza;torpil tatlısından muhallebi ve çikolata sos artınca pasta yapmamak olmazdı.Pasta,oldukça basit.Çikolata ve vişne dolgulu,güzel bir pasta oldu.Hazır pasta tabanı ,sen ne güzel şeysin :)

 Hepimiz yeni yıla sevdiklerimizle giremeyebiliriz ama yalnız da olsanız,yarın kendinizi şımartın.Kocaman bir yılı daha acısıyla,tatlısıyla geride bıraktık.Arkanıza bakmayın artık yeni umutlarla 2013'ü karşılayın.Yeni yıl hepimize sağlık,huzur,neşe ve başarı getirsin.Umarım 2013 hepimiz için güzel bir yıl olur.

**Canım arkadaşım tekrar teşekkür ederim,ellerimize sağlık :)
Blogvin üzerinden beni takip etmek için tıktık

8 yorum:

  1. torpil tatlısı dediğinize biz külah diyoruz, annem çok güzel yapar ama çook zahmetli bunu yapmak ellerinize sağlık olsa da yesek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl :)Belimiz ayrıldı vallahi.Çok zahmetli,muhakkak biri yardımcı olmalı yaparken.

      Sil
  2. Ben arkadaşlarımı ekip size kaçsam mı diye düşünmedim değil :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo süper olur :)Ertesi sabaha mide fesadı geçirme tehlikesi var ama baştan uyarayım :)

      Sil
  3. off off superkıne supper otesı canım harıkasınız ya ankarada bulusalım yarın bıyerdede bırlıkde yıyelım canım cekdı vllahı :)))

    YanıtlaSil
  4. Mmmmm nefis görünüyorlar hiç yemedim ama şart olsun yapılacak bu tatlı başka yolu yok:)))sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canımmmm yaaa ne guzel gorunuyo hepsı ellerine sağlık yıregıne sağlık!
    Bu yıl biz evde eşimle yalnızız hıc bi hazırlık da yapmadım valla bi cam ağacım hazır kurulu bi de hedıyem var o kadar ;p
    Ornek alıp seni ben fe yapsam mı tatlı filan :)
    Mutlu yıllar askım

    YanıtlaSil
  6. Canım arkadaşım afiyet bal şeker olsun birlikte güzel bir iş çıkardık :)

    YanıtlaSil