Blog Sakinleri

27 Kasım 2013 Çarşamba

Roaccutane Serüvenim;İlk İki Ay Neler Yaşadım?


  Biliyorsunuz iki ayı aşkın süredir roaccutane kullanıyorum.Bu kadar zaman geçmesini bekledim çünkü yaşadığım yan etkileri emin olarak yazmak istedim.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki ilaca başlamayı düşünenler sakın ha sakın kötü yorumları okuyarak kendini dolduruşa getirmesin.Gerçekten başlamak istiyorsanız bir cesaret diyerek,tüm yan etkilerinin farkında olarak başlayın.Kan tahlillerimi yaptırdım,doktorumdan da onay aldıktan sonra tahlillerimde uygun olduğundan ilaca başladım.

1.AY

İlk gün bu minicik ilaç ne yapabilir ki bana diyerek başladığım serüven bir hafta sonra yavaş yavaş beni ciddiye al sinyalleri vermeye başladı.Önce yüzümdeki sivilceler inmeye başladı,bir haftayı biraz geçince burnum,alnım,ağız kenarlarım minik minik soyuldu.

Bu soyulmalar güneşte çok durunca derinin kendini atması gibi,ufacık soyulmalardı.Sırtımda kocaman bir sivilce çıktı 3 günde kendiliğinden tamamen kayboldu.
İkinci ve üçüncü hafta inanılmaz şekilde kafam kaşınmaya başladı,dudaklarım kurumaya başladı ve hayatımda ilk defa kulaklarım soyuldu :)Bu süre içinde içebildiğim kadar su tükettim ki yan etkiler hızlanmaya başlamışken biraz olsun vücudum bunu tolere etsin.

Bir ay bittiğinde yüzümde yeni sivilce yoktu,eskiden kalan sıkma izlerim ve bir kaç kızarıklıkla beraber yanağımda minicik içten bir şişlik vardı.Dudaklarım iyice gerginleşti çok gergin hissettiğimde bepantol merhem sürmeye başladım.

Tahlillerim iyi çıktığı için ikinci kutuyu da yazdırdım.Doktorum kolesterol seviyen iyi dese de sınıra yakın olduğundan abur cuburu,bisküviyi ,kahveyi,hindistancevizini,eti en aza indirdim.Doktora kalsa gerek yok ama kendimce önlem işte :)

2.AY

 Her sabah uyandığımda günlerce susuz kalmışcasına su içme isteği oluyordu.Uyanır uyanmaz üç bardak su içmeye başladım.Karma olan cildim artık kuru.Dudaklarım gün içinde belirgin şekilde kuruyor.Krem sürmek farz oldu.Gece yatmadan krem sürmediğim günün sabahı esnerken bile gerginlikten gerilip kanayan dudaklarım oluyor.Bunu önlemek için yatmadan yoğurt gibi krem sürmek şart.Sabaha hepsi emilmiş oluyor.Kafa derim soyulmaya başladı.Kepek gibi değil biraz daha büyük şekilde deri kendini atıyor.İlaç tüm vücudu yeniliyor anlayacağınız.Eskisine göre birazcık daha sinirliyim.Suyu az tükettiğim günlerde bu daha da belirginleşiyor.

 Uyku hali,kemiklerde ağrı var ama öyle dayanılmaz ağrılar değil.Tutulmuş gibi bir yerlerim hepsi bu.Sabahları daha hissedilir oluyor ama gün içinde azalıyor.Dudaklarım artık kremle kardeş oldu :)Burnum bir kaç gün kurudu ama çabucak geçti.Beyaz led ışıklara,bilgisayara,güneşe çok maruz kaldığımda gözlerim kan çanağına dönüyor.Göz damlası almıştım,aklıma gelirse kullanıyorum.Soyulma çok az da olsa devam ediyor.Hala günde 30mg kullanıyorum.(doz kiloya göre belirleniyor)

 Tırnaklarım manikürlü gibi,deriler kuruduğundan herhalde :)En korktuğum şey kolesterol,daha çok su tüketmek zorundayım.Bir kaç gün önce kan tahlilimi verdim çok şükür ki yine sonuç iyi olacak ki doktorum tereddüt etmeden 3.kutuyu yazdı.Yarısı bitti diye avutuyorum kendimi.Merak edenler için;yüzümde yeni sivilce yok,gözenekler küçülüyor,siyah noktalar azaldı.Elim durmadığından zaman zaman sıkıyordum,şimdi iz kalacak diye oynamıyorum yüzümle.Kuruluktan çok rahatsız olursam fırçama temzileyicimi döküp yüzümdeki ölü derileri temizliyorum hepsi bu.Bir de dudaklar çok fena hale geldiyse bal şeker karışımını peeling olarak uygulayın,bana dua edersiniz :)

Bakalım bu ay nasıl geçecek?İlaç bittiğinde makyajsız dolaşmanın keyfini doyasıya sürmek istiyorum :)

****3 VE 4.AY NELER YAŞADIM?****

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Kesinlikle!
      http://dolapperisi-dolapperisi-dolapperisi.blogspot.com/2014/01/roaccutane-tedavim3-ve-4-ay-neler-yasadm.html

      Sil
  2. ben de bu ilacı kullanmadan önce biraz tedirginlikle başlamıştım çevremden duyduklarımdan dolayı...Ama korktugum gibi olmadı. Tek sıkıntısı dudaklarımda kuruma omasıydı sanırım. Onun haricinde belirgin bir yan etkisini yaşamadım. Bana cildimi bebek gibi yapmasının haricinde en cok iyi gelen de ciltteki yagı kuruttugu icin, saclarımı kuru yapmasıydı :) normalde cabuk yaglanan saclara sahibim. bu dönemde saclarım süperdi! :) umarım beklediginiz sonucu alırasınız siz de.;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence birçoğu abartıda ibaret.Dudaklarda kuruma kaçınılmaz malesef.
      http://dolapperisi-dolapperisi-dolapperisi.blogspot.com/2014/01/roaccutane-tedavim3-ve-4-ay-neler-yasadm.html

      Sil