Blog Sakinleri

1 Mart 2013 Cuma

Tokyo'da Kutu Evler(Odacıklar)


Biz milletçe alışmışız ferah ferah evlerde oturmaya,böyle evlerde duramayız.Ev dediğinin balkonu,salonu olmadan olmaz dimi.Gelin görün ki Tokyo'da her şey gibi kiralar da çok pahalı olduğundan insanlar çareyi böyle ev sanılan odacıklarda oturmakta bulmuş.

Yeri geldiğinde asansörde bile nefes alamıyorum binmem diyen biz,bu evlerde yaşamak şöyle kalsın,bir kaç saat bile geçiremeyiz diye düşünüyorum.Tabi insan zor durumda kalınca çöplükte bile yaşar orası da ayrı.

Yine de ne olursa olsun,  bu evlere de ev demeye 1000 değil 1 milyon şahit lazım.
1000 demişken odacıkların kirası 1000 liradan BAŞLIYORmuş!Benzetmek gibi olmasın ama morg'u anımsatmadı mı size de?

Hal böyle olunca kiracılar da uyumadan uyumaya geliyorlarmış.Banyo,tuvalet nerededir,giyinirken nasıl giyinilir falan bilemiyorum ama kesinlikle özel hayat diye bir şey yok.Herkesin dolap gibi odası var,akşam olunca gelen giriyor dolabına(odasına)yatıyor.

Ülkemin gözünü seveyim.Hiç ev bulamazsan Ahmet amca,Ayşe teyze buyur eder.Olmadı gider sığınma evlerinde kalırsın,en azından yıkanabildiğin,giyinebildiğin bir yer olur.Bu ne böyle,paranla rezillik çekiyorsun.Cık cık cık!

Görsel- Kaynak

7 yorum:

  1. allahım kabus gibi ölürüm ben oralarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dayanamam.Hem bunalırım hem de izleniyormuşum gibi sürekli!

      Sil
  2. ayy morg gibi. fotoğraflarına bakınca bile ruhum daraldı.

    YanıtlaSil
  3. ben bunları şey diye biliyordum hava alanlarında filan insanlar beklerken uyumak, dinlenmek için bunları tutuyorlarmış. belki uzun yol araçlarında da oluyordur. ne kadar doğru bilemiyorum aklımda öyle kalmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur canım o amaçla da kullanılıyordur büyük ihtimalle.Yoksa akıl işi değil.

      Sil
    2. kesinlikle değil :)

      Sil