Blog Sakinleri

8 Ocak 2014 Çarşamba

Kpss Mi?Smmm Stajı Mı?


Kpss Mi?Smmm Stajı Mı?
 Herkese merhaba.Bir süredir geleceğe dair kararlarımı sorgulama halindeyim ve aklım öyle karıştı ki işin içinden çıkamıyorum.Hepimizin Kpss serüveni olmuştur.Ben de 2006'dan bu yana lise,önlisans ve bu yıl da girersem lisans bazında sınavlara girmiş olacağım.

  Kpss stresi,bekleyiş sürecindeki can sıkıntısı,haksızlıklarla mücadele,torpillilere göz yumma derken zor bir süreç...Yine yeniden aynı şeyleri yaşamak gözümü korkutuyor.81 puan alıp atanamamış biri olarak yeniden "boşa kürek çekme" durumunu yaşamak canımı sıkacak ama özel sektörden ayrılıp devlet dairesinde çalışma düşüncesi de kulağa bir o kadar hoş geliyor doğrusu.

  Tabi her kurum aynı değil ama yine de özel sektörden iyidir diye düşünüyor bir yanım....Diğer yarım ise smmm staja başlama sınavına gir,stajını yap mali müşavir olamasan dahi muhasebeni ilerlet diyor.Tabi bir çırpıda söyleniyor ama bu bahsettiğim süreç te bir o kadar zor.Tecrübe edenler bilir.

  Aranızda eminim bu yollardan geçmiş ya da hala geçmekte olan insanlar vardır.Varsa sizin de öneriniz dinlemek isterim.Sizce nasıl bir yol izlemek doğru olur?Her zaman söylerim okul bitince dertler bitiyor sanıyoruz ama asıl engebeli yola iş arama,işe girme ve gelecek planı yaparken giriyoruz.

***Önce Kppss'yi denemeye,olmaz ise;sonrasında smmm sınavlarına hazırlanmaya karar verdim :)

7 yorum:

  1. Bende senin gibiyim. Kpss beni mahfetti :(
    Ama başka çare de yok. Bu sefer çok çalışıp atanmak istiyorum.
    Bence sende sıkı bir program yapıp hemen çalışmaya başla.
    Ne diyeyim Allah zihin açıklığı versin :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kpss hepimizin hayatını etkileyen bir sınav oldu artık.Malesef özel sektörde çalışarak bir şeyler çabucak,eziyet çekmeden olmuyor.İnsan yaptığı işe bakınca aldığı diplomadan utanıyor.Üstelik zamanında işe girmiş okumak yerine çalışmayı seçmiş kişiler de senden çok daha iyi koşularda göstermelik çalışıyor.O yüzden bir an önce bir yerlerden başlamak lazım.Çok teşekkürler )

      Sil
  2. aynı süreçlerden ben de geçtim. okul bitti yüksek lisans. yüksek lisans tez aşaması derken iş bulmam lazım deyip kpss ye sarıldım.80 aldım ama tabiki atanamadım. şunu anladım atanan arkadaşlarımdan,tek bir şeye karar verip ona yönelmek lazımmış. az şunu deneyeyim az bu sınava da çalışayım deyince bölünüp parçalanıyo insan. bölümünüzü bilmiyorum ama 81 almış eminim 88-89'u görür zaten konuları biliyorsunuzdur. pratik ve tekrar yararlı olur fikrimce. bu yazdıklarım kendime de bir öneri gibidir ayrıca.size dediklerimi kendimde uygulayacağım. çok üzülmeyin ama inanın çaresi yok. mülakatlı sınavlara çok girdim ben de.anladım ki çalışmak değil önemli. eh ülkemizin şartları. kendinize dikkat edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atanamamana çok üzüldüm.Ben de bir dönem yüksek lisans düşündüm ama sonra baktım ki diplomaya diploma katmaktan başka bir işe yaramıyor;eğer akademik kariyer hedeflenmiyorsa.Yıllar da çabuk geçiyor.İnsan yıprandıkça yıpranıyor o süreçlerde.O yüzden vazgeçtim.Muhasebe önlisans sonrasında işletme lisans mezunuyum.Aynı zamanda bir yılı geçkin özel sektörde çalışıyorum.Önlisans puanım dı bahsettiğim ama bu yıl lisans gireceğim.O nedenle biraz daha zorlu olacak ama inşallah dediğin gibi çalışarak 85 üzeri alabilirim.Çok teşekkürler güzel yorum için.İnsan böyle zamanlarda sadece kendi başına gelmiş gibi hisseder ya yorumlarınızla moral oluyorsunuz :)Sevgiler,

      Sil
  3. Mezun olduktan sonra 6 ay iş aradım. Sonra çok da severek yaptığım bir iş buldum ama 3 ayda işi bıraktım. Hem şansıma şirket küçüldü, hem de bana önerdikleri diğer pozisyonu kabul etmedim. Şirket içi dönen dolapları görmem de cabası. KPSS hiç düşünmediğim bir seçenekken kendimi dershanede buluverdim. Şu an sınava hazırlanıyorum. İİBF mezunu olarak atanmanın her ne kadar zor olduğunu bilsem de en mantıklısının "sırtını devlete dayamak" olduğunu düşünmeye başladım. Benim de kanayan yaram olduğu için bu kadar paylaşma gereği duydum :)

    KPSS'ye 6-7 ay kalmışken bence bu süreyi ders çalışarak değerlendirebilirsin ve yeterli bir süre olduğunu düşünüyorum. Şöyle dönüp baktığımızda kaybettiğimiz onca zaman ve geleceğimiz için riske atılacak çok da büyük bir zaman dilimi değil.

    Hepimiz için en güzeli olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş arama süreci nasıl insanı bunalıma sokar bilirim.Bir yandan arkadaşların çoktan iş bulmuştur bir yandan ailen işe girmeni ister artık....Ben de bir dolu iş başvurusu yapmıştım,kabul edildiklerimin şartı bana uygun değildi.Benim istediğim yerler de yeni mezun istemiyordu.

      Nihayetinde bir yere başladım ama benim de şansıma daha işe başladığımın üçüncü günü falan toplu istifa oldu şirkette :)Sonra olaylar vs.Yani göremeyeceğim her şeyi kısa sürede yaşadım.Derler ya her şerde bir hayır vardı.Belki o olumsuzluklar olmasa dediğin gibi kpss yoluna girmeyecektin.Kafam karışıktı ama sizlerin yorumu,ailemin yorumu...

      Kpssye hazırlanmak mantıklı geliyor şimdi.En azından elimden geldiği kadarını yaparım.Baktım sonuç iyi olmadı staja hazırlık için dershaneye giderim :)

      Şunu çok iyi anladım ;çok çok iyi yerlerde okumuyorsan,ailede yanında çalışabileceğin biri yoksa,evde oturup keyif yapmak sana göre değilse,evlenip birinin eline bakmayı da istemiyorsan,bir de 5 yıldan az tecrüben varsa bir yerlere gelmek için tırnaklarınla kazıman lazım bu yolları :)

      İnanıyorum ki bu yıl güzel olacak.Hepimizin kalbine göre bir yıl olsun :)

      Sil
  4. Bu süreç ne yazık ki yıpratıcı olabiliyor. Yine olumlu olmaya devam et. İş hayatına girişte ve içinde çok ama çok şeyler tecrübe etmiş biri olarak, sana tavsiyem her zaman çalışmanın gücünü küçümsememeni öneririm. Staj da son derece mantıklı geldi bana. Sonuçta serbest meslekler insanın kolunda bir altın bileziktir.

    YanıtlaSil