Blog Sakinleri

16 Ocak 2014 Perşembe

ROACCUTANE Tedavim;3 ve 4. Ay Neler Yaşadım?

  roaccutane-roaccutane tedavim-roaccutane 3. ay-roaccutane kullananlar
 Hepinize kucak dolusu merhaba.Biliyorsunuz Eylül sonu ani bir karala Roaccutane kullanmaya karar vermiştim.Şuana dek 4 ay oldu hemen hemen.Süraç sanıldığı kadar zor bir süreç değil ama kolay da geçmiyor.
Gelelim neler yaşadığıma;

3.AY
  Bu ayda da yüzüm soyulmalara devam etti.Eskisine göre azalarak ama hala soyulmalar vardı.İlk defa burnum kanadı.Yalnız öyle durmak bilemeyen kanamalardan değil.Vücudunuzun her yeri gibi ilaç kullanırken burun içi de kuruyor ve ben krem sürmeyi ihmal ettiğimden gerginlikten ufak bir kanama oldu hepsi bu.Çabucak durdu.Ağız kenarlarında sabah uyandığımda hafif soyulmalar oluyor.

  Cildime asla peeling yapmıyorum;temizleyici ve suyla yıkadığımda bile ölü deriler gidiyor.Normalde fırçalarla soyarız onları biliyorsunuz.Göz makyajımı da bebek şampuanıyla temizliyorum.Ama fazlaca kuruttuğundan krem sürüyorum o bölgeye az da olsa.

  Bu ay iki kere elimin içinde sivrisinek sokması sonrasında olur ya hani işte öyle ufak şişlikler oldu minicik 5-6 tane kadar.Aynı gün akşamına geçti :).Yüzümde yeni sivilce çıkmıyor,siyah nokta da yok denecek kadar az.

  Herkes yüzünde bir şey kalmamış kullanma artık dese de biliyorum ki ilacım tedavi sürecini tamamlamaz isem yine bir süre sonra sivilce derdi yaşamaya başlarım.
Her ay kan veriyorum çok şükür sonuçlarım iyi çıkıyor ama siz siz olun çok fazla kızartma,çikolata,turşu gibi karaciğeri yoracak şeyler tüketmeyin.

  Sol omzumda bir ağrı başladı,gitmeyecek gibi...

4.AY

 Sol sırtıma doğru oluşan ağrı bir aydır benimle :)Alıştım artık ona.Sabah kalkınca biraz fazlaca hissediliyor ama gün içinde hafifliyor.Bir de kuyruk sokumu dediğimiz yer acayip bir ağrı oluştu orada da.Ama bunlar da geçici biliyorum.

 Dudaklarım eskisi kadar gerilmiyor.Çok su içmediğim gün hemen dudaklarım kuruyor,sonra da gözlerim kan çanağına dönüyor :)O yüzden elimden geldiğince sıvı tüketmeye çalışıyorum.
Yok depresyona sokarmış bilmem ne; öyle bir etkisi olmadı.Hatta çok şükür ben daha da neşeli hissediyorum zaman zaman :)

 Ters etki mi oldu acaba :)Yüzüme incecik Bb krem ve az miktar allık sürüyorum hepsi bu.Hala günde 30 mg kullanıyorum.Doz artırımı olmadı.Kilom 55.Bu nedenle doktorum 7 ay kullanacağımı söyledi.Şu an 4.kutu bitmek üzere.

 İlacı almayı unuttuğumda diyelim ki akşam ilacımı unuttum diğer gün sabah öğle akşam şeklinde içiyorum.Herhangi bir problem yaşamadım.

 Bu ay roaccutane stokları mı tükendi nedir ilacın 10mg ı hiçbir yerde kalmamış.Muadili zoretanin aldım sabah için.Akşam ilacım yine roaccutane.Bir problem yaşamadım.Tek farkı markası,üreticisi.İçeriği neredeyse tamamen aynı.
roaccutane-roaccutane tedavim-roaccutane 3. ay-roaccutane kullananlar

Blistex medplus ne büyük nimetmiş.Bepantol falan hikaye!İnanın dudakları tedavi ediyor.Ve oldukça bereketli .9 lira gibi bir fiyatı var,o fiyatı fazlasıyla hak ediyor!

Gözlerim gün sonuna doğru;sürekli bilgisayar ve led ışıklara maruz kalmaktan kıpkırmızı oluyor.Güne başladığımda da hafif kırmızı.

 Ama gün içinde çok sıvı tüketince biraz olsun hafifliyor kızarıklıklar.

 Yüzümde soyulma yok denecek kadar az.Artık yer yer minik izler kaldı ya da eskiden kalan minik çukur gibi gözenekler.Ama gözeneklerim eskiye oranla fazlasıyla küçüldü.Ve yüzümdeki pürüzler günden güne azıldığından ayrı bir aydınlık,temizlik geldi sanki.Sadece minik çukurlar geçsin istiyorum.Yine de başladığım zaman oranla gelişme var gibi.Ne dersiniz?

Haftaya bugün tekrar kan vermeye gidiyorum ve inşallah bu ay da kan sonuçlarım iyi çıkar.Kullanmaya başlayanlar sakın korkmasın.Biraz dikkat edince  ilaç gerçekten harikalar yaratıyor.

10 yorum:

  1. 10 yıl önce bende kullandım bu ilacı çok şükür sivilcelerden eser yok zaman zaman tektük çıkıyor ama onlarda nazarlık sanada çok geçmiş olsun sabırla geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya uzun zaman olmuş.İlaç daha yeni yeni gelmişken galiba....Başarılı sonuçlanmasına çok sevindim , darısı başıma

      Sil
  2. Bende o kadar yok sadece siyah nokta icin gittim sivex verdi ama cildinize baya fark etmis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivex benim de bir süre denediğim bir jel.Hatta cleoxin de var etkili baya.Siyah noktalar için çözüm daha kolay.Umarım geçer çabucak.Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. tatlım gercekten zor ve sureklı kan tetkıklerı yapılması gereken amma sonucu harıka olacak bır tedavı:)

    YanıtlaSil
  4. Tedaviniz biitimi sonuc ne ben de kullanmayi düşünüyorum.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tedavimi tamamladım ve gerçekten memnun kaldım.Diğer roaccutane yazılarımı okursanız karar vermeniz kolaylaşacaktır.Yan etkilerini göze almak şart.

      Sil
  5. mrb cnm. bende Roaccutane kullanmaya başladım. saç dokulmesi arttı. sende böyle birşey oldu mu hiç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Doğru,benim de çok saçım dökülmüştür.Hatta daha yeni yeni dökülen saçlar uzadığından,saçıma hacim gelmeye başladı.Geçici bir şey,hiç kafana takma derim.Ama şunu da söylememde fayda var doktorun yeme dediği şeyleri ne zaman dayanamayıp yediysem saç dökülmesi de dahil diğer yan etkiler kat be kat artmıştı.Bol su tüketmek şart bu tür etkileri minimum düzeyde yaşamak için.

      Sil
  6. Merhaba canım tedavin bitince yüzünde herhangi bi leke kaldımı acaba benim de lekelerim siyah noktalarm ve çok degil ama sivilcelerim var bembeyaz bi tenim varken zamanla karardım 4. Günümdeyim umarım senin gibi tedavimi tamamlayabilirim

    YanıtlaSil