Blog Sakinleri

17 Ocak 2013 Perşembe

Anne Yadigarı;Singer Zetina 139

dıy-kendinyap-doityourself--ilginçfikirler-amazing-diy-sınger-singer-zetina-dikişmakinası-dıkısmakınası

  Singer makinaları hakkında pek bilgim yok.Stilistlik kursu yanı sıra modelistlik/giyim kursuna da gittiğimden dikiş bilmek benim için zorunlu bir uğraş.Aslına bakarsanız zevkli de ama biraz sabır ,fazlaca dikkat istiyor.

 Kursta sanayi makinalarında dikiş çalıştıktan sonra Zetina bana daha rahat daha kullanılabilir geliyor.Üstelik hem düz hem zigzag dikmesi,çiçek motifi bile yapabiliyor olması ve daha bir çok nedenden ötürü göz bebeğim.

  Tabi unutmadan;annemin ilk dikiş öğrendiği ve senelerce çeşit çeşit şeyler diktiği makina olması harika.Nesilden nesile aktarılan yakut,pırlanta yüzüklerimiz yok belki ama bu makinanın kıymeti bir oda dolusu mücevherden  fazla benim için.Gözüm gibi bakıyorum :)
dıy-kendinyap-doityourself--ilginçfikirler-amazing-diy-sınger-singer-zetina-dikişmakinası-dıkısmakınası
 Her yerini kurcaladım,her şeyini öğrenmeye çalışıyorum.Daha önce bu makinayı kullananlar varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim.Henüz bir eteği dikebilmiş değilim ama zamanla elimden neler çıkacak merak ediyorum :)O yüzden soru soracaklar olursa bunu da dikkate alsınlar lütfen.

Singer Zetina 139'un özelliklerine gelirsek;


  • 32 Farklı Desen
  • 7mm ZİGZAG
  • DÜZ DİKİŞ
  • ELEKTRİKLİ
  • İLİK AÇMA
  • Tam devir






***Zetina 139 dev tam devir aile dikiş makinası düz dikiş zigzag piko nakış yapabilme 32 farklı piko deseni dam devir ve hızlı piko yapabilme ilik açma 7 mm zigzag genişliği ve daha fazlası 

Klasik bir son olsun istiyorum :)Ne demişler;her kızın rüyası;singer dikiş makinası :))
Blogvin üzerinden beni takip etmek için tıktık

8 yorum:

  1. süper dikişli günlerin seni beklediğine eminim canım:) ne varsa eskilerde var valla taş gibi sağlamdır bu makina gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah öyledir,çünkü biraz sıkıcı bir iş :)Ama eskilerdeki kalite gerçekten farklı.Maşşallah hala taş gibi makina.

      Sil
  2. aa ne güzel:)dikişlerini paylasırsın bizde takip ederiz bende beklerim omurinandi.blogspot.com sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım becerebilirim ve paylaşırım.Göreceğiz bakalım anneden el almışlığım var mı :)

      Sil
  3. Aynı kurslara gittiğimizi öğrendiğim ilk blogdaş ve harika bir duygu :)

    Dikişe rahatsızlıktı, sıkıntıydı düzenli gidemedim. Ve yarım bıraktığım üç farklı işim vardı. Bir bitti ikinci bitmek üzere, üçüncü yarım. Stilistlikte hangi durumdasınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel :)Dikiş ,stilistliğe kıyasla daha fazla sabır isteyen bir iş.Aslında her ikisi de sabır işi ama dikiş daha meşakkatli geliyor bana.Stilistlikte de sürekli çizimlerimizi geliştirmeliyiz.Tasarım aşamasına yeni yeni geçiyoruz diyebilirim.Kurs süresini yarıladık,bakalım kurs bitimine dek ortaya neler çıkacak.

      Sil
  4. merhaba benim de elimde zetina 139 mevcut ve hiç kullanılmadı. ben kullanmayı öğrenmek istiyorum bu makinaya ait kullanım klavuzu elinizde mevcut mu?
    sevgiler


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanım klavuzu olan varsa gönderebilir mi

      Sil