Blog Sakinleri

4 Ocak 2012 Çarşamba

BLOĞA SAĞ TIK ENGELLEYİCİ KOYMA/RESİMLERE BLOG ADI YAZMA

funny-404-error-page

Merhaba meleklerim.Hepimiz emek gösteriyoruz,kimi zaman saatlerce uğraşıp ,sitemize resimler yükleyip,yazılar yazıyoruz.Ama insafsız insan çok malum,sağ tıkla bir çırpıda olanca emeğimizi kaydediveriyor.Yetmiyor ;yayınlıyor hatta başka mecralarda da kullanıyor !Ben nacizhane kendi bildiğim bir kaç yöntem paylaşmak istiyorum ve umuyorum ki bir çoğunuzun işine yarayacaktır.




Öncelikle resimlere yazı yazmak daha doğrusu blok adını eklemek isteyenlere bir yığın yöntem var tabi ama benim önerim;picasa 3 .Bu programı yukleyin ve göreceksiniz ki daha bir çok şeye yarayacak.Kolajlar oluşturup,klipler yapabilir hatta fotoğraflarınızın renkleriyle oynayıp,istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.Metin eklemek istediğinizde de rahatlıkla ekleyebileceksiniz.





Sonrasında kullandığım diğer bir yönteme gelirsek;siteme kod ekliyorum.Nasıl eklenir?Ne işe yarar?Sağ tık özelliğini deaktif hale getiriyorum ki postlarım çalınamasın!Hatta eklediğiniz kod üzerinde htlmsini değiştirip sağ tık yapıldığında karşı tarafa görünecek metni de ayarlayabiliyorsunuz.


Tek yapmanız gereken internetten hoşunuza giden bir siteden sağ tık engelleyici kod bulmak ve sitenize widget olarak htlm şeklinde eklemek.Bu konu hakkında ahkam kesebilecek kadar çok bilgim olmasa da benim bildiklerimi siz de öğrenin,kullanın istedim.İnşallah faydalı olmuştur.

10 yorum:

  1. cok iyi birseymis canim ama bu sitede engelleme yöntemini pek anlamadim :(

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  2. Bebeğim nette "sağ tık engelleme kodu" diye arattırınca bir çok sitede bir çok farklı kod çıkıyor.Ben kodbul.org'dan bulmuştum mesela.O kodu kopyalayıp bloğun ayarlar kısmını açıyoruz.Sonra tasarım,widget ekle,htlm kodu şeklinde ekle ve kodu yapıştırıyoruz.En son da da kaydet deiğimizde sağ tık artık kullanılamıyor sitemizde.Anlatabilmşimdir umarım :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bir blogda sunu okumustum sana aynen paylasiyorum. Bencede mantikli.Istedigimiz kadar engel koyalim kesinlikle bir cok alma yöntemi var ayrica en basiti bilgisayarin ekrani kopyalama sistemi. neyse ben sana yaziyi paylasiyorum.

    Mouse sağ tuşu engelleme kodu'nu kopya ettiğiniz sitede, sağ tuş engellemesi yoktu ve siz kodu aldınız.
    Bloglarınıza sağ tuş engeli koymayın. Bloglarınıza prangada vursanız, asma kilitte taksanız çabanız beyhudedir. Nette kopyalamayı engelleyen henüz bir yazılım yazılmadı ve de yazılmıyacaktır. Sağ tuş engeli koymak, blogunuza ziyaretçi akışını engeller. Ziyaretçi, bloglardan yararlanmak için dolaşır. Elinde kâğıt, kalemle blogunuzdan alıntı yapan bir ziyaretçiyi düşünebiliyor musunuz? Ayrıca, bu akla mantığa uyar mı? Blogculuk paylaşım için yapılır, paylaşmayı düşünmediğiniz bilgileriniz ikinci ve üçüncü şahıslar için çöptür çöp. Paylaşımcı ve hoşgörülü olun

    YanıtlaSil
  4. Nesliname ;öncelikle vakit ayırdığın,okuduğun ve güzel yorumunu paylaştığım için teşekkür ederim.Çok haklısın ve çok doğru şeyler yazmışsın.Ama insan kendi tırnaklarını,kıyafetlerini bir başkası yarışmalarda,kendi sosyal ortamlarında kullanınca garip oluyor,üzülüyor ve kızıyor.Eğer kişi ya da kişiler tek bir cümle dahi olsa,kullandığını belirten ya da kullanacağını bildiren bir mail atsa ya da yorum yazsa alsın hepsini kullansın.Ama alıp,kullanıp sonrasında da emeğini hiçe sayanlara karşı tavrım sert malesef.Yoksa tabiki de bloğu paylaşmak için açtık ve paylaşmaktan da çok büyük keyif alıyorum.Bu tarz siteler kişisel siteler.Dediğin gibi kod kopyaladığımz sitede sağ tık yok evet fakar o siteye zaten gidip de sizden bu kodu aldım bilginize diyemezsin :)Hayır desen kime demen gerekir onu da bulamazsın :)Adminler bu tarz şeylere güler geçer.Ama bizler burada hakkaten kimi zaman çok basit görünen bir görseli saatlerce arayıp buluyoruz ya da en güzel halini çekip koymaya uğraşıyoruz .Tek bir cümleyi yazmayı dahi çok görüp,emeğe saygısızlık edenlere o görselleri ya da yazıları kopyalamayı engellemek de bence çok adil.Ama ben bir süredir sağ tık engelimi kaldırdım ve tekrar koyar mıyım koymaz mıyım bilmiyorum.Ama yazdıkların da çok doğru :)Tekrar teşekkürler ;) <3

    YanıtlaSil
  5. Paylaşım için teşekkürler...Bence paylaşım için zaten blogumuz var ve orda her türlü öneri fikirlerimiz yer alıyor..Ama alıntının iyi bir şey olduğunu düşünmüyorumm..

    kod için bu siteden de yaralanabilirsiniz..

    http://www.mydesign.gen.tr/kod/212.html

    Sevgiler Nino
    http://ninostudio.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Bu bilgilendirme için çok teşekkürler Çok faydalı gerçekten.

    YanıtlaSil
  7. Hepimize gereken bir paylaşım olmuş. Ne yazık ki çalışmalarımızı, emeklerimizi saygısızca alıp(çalıp) kullanıyorlar. Bilgiler için teşekküler.

    YanıtlaSil
  8. katiliyorum canim sana sahsen ben ne olursa olsun benim habersizce izinsizce birsey kopyalamalarini istemem.Heleki birde özel,aile veya kendi fotoraflarimiz ise.

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  9. sagol canim istedgimi geri cevirmemissin :)
    tekrardann tesekkürler
    indirmeyi düsünüyorum bu programi ötekisinede uguras verecem yapabilirim diye düsünüyorum
    öpüldünn..

    YanıtlaSil
  10. canım inan çok faydalı oldu bu post teşekkürler.böyle uygulamaları yine bekliyorum çok blmiyorum çünkü.
    sevgiler:)

    YanıtlaSil